Kuka olet, Valentina?

Filosofian maisteri, media-alan pienyrittäjä Valentina Ahlavuo. Perheyritys Automediat Oy:n osaomistaja ja monitoimihenkilö. Yrittäjänä yli 20 vuotta. Tietää yrittämisen ilot ja tuskat.
Valentina Ahlavuo
Valentina Ahlavuo

Olen avoin ja ahkera ihminen, joka on onnistunut integroitumaan hyvin Suomeen.

Pidän Suomen akateemisesta vapaudesta, joka antoi mahdollisuuden opiskella ja tehdä työtä yrittäjänä, olla vapaa kansalainen itsenäisessä maassa ja rakentaa hyvää elämää ystävällisessä ilmapiirissä.

Jaa: 

Elämä

Olen avioliitossa päätoimittaja Erkki Ahlavuon kanssa vuodesta 1993. Harrastan kuntouintia ja hyötyliikuntaa. Kesällä myös mökkeily ja torit kuuluvat ohjelmaan. Suosin kivijalkakauppoja, pienten yrittäjien tarjoamia palveluja. Arvostan suomalaista työtä. Olen raitis, en käytä alkoholia enkä polta. Mielestäni raittiusvalistusta tulee tehostaa ja alkoholin haittakäyttöön on puututtava ajoissa.

Koulutus

Suoritin HuK, FM tutkinnot Helsingin yliopistosta 2010. Ammattiosaamista olen täydentänyt media-alan kursseilla ja seminaareissa. Pidän tärkeänä elinikäistä opiskelua ja aktiivista otetta elämään. Olen asunut Helsingissä yli 20 vuotta ja tunnen hyvin paikallisia olosuhteita. Kansainvälistä osaamista on kerttynyt lukuisilla messu- ja työmatkoilla Keski-Euroopasssa, Lähi-Idässä ja kaukomailla. Suomen, venäjän ja englannin kielen lisäksi selviään työasioissa ranskan kielellä.

Työ

Pienyrittäjänä olen monitoiminen. Opin helposti uusia asioita. Työskentelen autoalan keskeisellä näköalapaikalla Automediat Oy:ssä. Perheyrityksemme kustantaa RVK Uutiset-lehteä vuodesta 1979. Lehden toimitussihteerinä aloitin 1990-luvulla. Minut tunnetaan alalla Suomessa ja ulkomailla paljon liikkuvana kielitaitoisena journalistina, jolla on laajat kansainväliset yhteydet.

Kysytyimmät


Mistä olet kotoisin?

Kahdenkymmenen kahden vuoden aikana olen vastannut tähän kysymykseen ainakin kerran päivässä. Olen syntynyt Siperiassa monikulttuuriseen perheeseen, jolla oli saksalaiset, ukrainalaiset, valkovenäläiset ja venäläiset juuret. Perustin perheen 20-vuotiaana helsinkiläisen miehen, Erkki Ahlavuon kanssa. Muutin Suomeen 1993 yhteiseen kotiin. Olen taustaltani monikulttuurinen perushelsinkiläinen, Suomen kansalainen ja eurooppalainen ihminen.

Mikä on kotikielesi?

Kotona puhutaan suomea, perheyrityksessä työkieli on suomi. Kirjoitan suomea ja luen suomeksi. Suoritin tutkintoni Helsingin yliopistossa venäjän kielestä ja kirjallisuudesta. Englannin ja venäjän kieli kuuluu arkeeni työssä, lähipiirissä ja kirjallisuudessa. Yhteydet ulkomaille ovat suuri osa työtäni. Ranskan kieli on minun pitkäaikainen harrastus. Egyptologian opintojen ja harrastuksen kautta olen tutustunut arabian kieleen ja hieroglyfeihin, viimeiset jäivät perusopintojen tasolle.

Viimeisimmät kirjoitukset


Seuraa minua

Minun tagit: #ahlavuo2015, #valluvaaleissa.

Facebookissa

Twitterissä