Ei, ei Guggenheim!

Guggenheim-museon rakentamista on puolusteltu sillä, että museo edistää työllisyyttä ja matkailua. Onpa hyvin erikoista, että pääkaupungin parhaalle rantatontille ollaan hankkimassa ulkomaisen, yksityisen säätiön museota.
Valentina Ahlavuo

Kaupunki on varannut tarkoitukseen veloituksetta huippukalliin tontin ja antanut ymmärtää rakentavansa toistasataa miljoonaa maksavan museopalatsin. Vuotuinen lisenssimaksukin tulisi verovaroin maksettavaksi. Säätiö piti suunnittelukilpailun, jonka ihmeellisiä aikaansaannoksia on esitelty julkisuudessa.

Koko homma on kuin taikatemppu. Kaupungilta hankitaan ilmaiseksi tontti, ja kaupunki rakentaa museopalatsin ja alkaa maksaa jonkinlaista lisenssimaksua siitä, että palatsissa järjestetään näyttelyitä. Valtiovaltakin on lupaillut rahaa. Tosiaan hieno juttu niille, jotka ovat mahdollisen museon haltijoita.

Hanketta on valmisteltu pehmittämällä pääkaupungin johtajistoa ja luottamushenkilöitä eri tavoin. Propagandamylly on pyörinyt ja jauhanut juttuja hankkeen työllisyysvaikutuksista, turismin lisääntymisestä ja uuden turistimagneetin saamisesta Helsinkiin.

Helsingin parhaalle paikalle sataman kulttuurimaisemaan aiotun Guggenheim-museon toteutuminen on estettävä. Tämä on viime kädessä uuden eduskunnan tehtävä.

Tontti olisi hyvä ja helppo paikka eteläisen Helsingin uudelle uimahallille. Uusi uimahalli on tarpeen, koska Yrjönkadun vanha kylpylä on ylikuormitettu. Sitä miehet ja naiset joutuvat käyttämään vuoropäivin.

Jaa: 
Valentina

Filosofian maisteri, pienyrittäjä Valentina Ahlavuo (42) on kutsuttu ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin.

Suosituimmat kirjoitukset


Seuraa minua

Minun tagit: #ahlavuo2015, #valluvaaleissa.

Facebookissa

Twitterissä